To become a global home doors and Windows industry respected factory.

Алуминиумска легура Kick-kick Processing Manufacturer WJW Добавувач на алуминиум

Производител за обработка на кик-кик од легура на алуминиум WJW Добавувач на алуминиум | Производителот на алуминиумски профили Liangyin News | Добавувач на алуминиум Foshan WJW Co., Ltd.

Која е цената на первазот од алуминиумска легура? Кои се спецификациите на первазот од алуминиумска легура? Каде е најдоброто перваз од алуминиумска легура? Сигурно е дека многу клиенти сè уште ги бараат овие одговори на интернет, поставувајќи ги овие прашања, и дозволете Xiaobian прво да ве запознае со употребата на линии за первази од алуминиумска легура сега. Рамките од алуминиумска легура е нов вид декоративен материјал или производ за замена на модерната декорација. Како и линиите на первази на сите материјали во минатото, игра визуелна рамнотежа, украсување за разубавување и заштита на аголот и теренот во просторот за декорација. Со развојот на социо-економскиот и квалитетот на животот, човечките суштества постојано се менуваат во квалитетот на просторот за живеење. Декоративните материјали исто така брзо се ажурираат. Линиите за первази од алуминиумска легура се високи поради обработката на стискање на алуминиум, густото лиење, високата јачина на готовиот производ, нескршените карактеристики, силната флексибилност, добриот ефект на бакарно обложување во исто време. Едноставно, модерно, убаво, еколошки, сè повеќе се користи во индустријата за украсување.

Алуминиумска легура Kick-kick Processing Manufacturer WJW Добавувач на алуминиум 1

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Ресурси FAQ
Превенција на 6063 и 6061 Процес на обработка на стискање на алуминиумски профил - WJW алуминиумски профили SUP
Превенција на 6063 и 6061 Процес на обработка на стискање на алуминиумски профил - WJW алуминиумски профили SUP
Спречување на процес на обработка на стискање на алуминиумски профили 6063 и 6061 - WJW алуминиумски профили SUPPLIER 1. Контрола на производниот процес на обработка со истиснување на алуминиум 1) Исечете ја шипката за да ја разнесете прашината на алуминиумската прачка со канал, намалете ја внесената сива почва итн. Доволно, премногу тенкиот остаток ќе ја води мртвата површина на алуминиумската прачка до крајот на материјалот, што ќе резултира со мила и остатоци; 3) Брзината на обработка на истиснување на алуминиум мора ефикасно да се контролира, особено крајот мора да се забави за да се спречи турбуленцијата од турбуленции Протокот се тркала во нечистотиите на епидермисот; 4) Цилиндерот треба да се чисти за секој период на производство; , Деформација и други дефекти; 2) централната положба на седиштето на мувлата, горната, долната, левата и десната страна треба да биде забранета. Ако мобилното седиште за мувла е строго забрането за производство. И смени ново, за исцедените колачи на свитканиот раб, исто така ќе предизвика отпадна црна, згура и сл.; 4) Се користи за долготрајна употреба на жолчката. Многумина, треба да привлечете внимание. Новите состојки мора да ја отстранат нечистотијата во жолчното кесе и да ги полираат внатрешните билоти пред да се инсталираат на машината. 3. План за дизајн и производство на калапи за обработка на истиснување на алуминиум 1) За калапот за рамнина, ако треба да инсталирате плоча за пренасочување за пренасочување, ова ќе го намали влезот на доводот и ќе ја ограничи мртвата област; Устата мора да биде целосно опкружена со пренасочување на мувлата. Водачот на тимот мора да го спореди секој сет на калапи. Ако има феномен на прекумерни дупки за пренасочување, не можете да бидете на машината за производство и мора да се префрлите на големи машини. Оригиналната машина (ист дијаметар може да биде универзално) за отворот на мувлата. Не се појавува калапот на мало стапче за да се произведе голема машина за стапчиња. (Извор на напис: Шандонг алуминиумска легура копродукции, Ltd.) Накратко, со цел да се решат проблемите на истиснувањето на алуминиум 6063 и 6061, дефектите на влечење и згура во обработката со стискање. Преку долгорочно следење, тоа главно се решава со горенаведените три мерки.
Материјалите и мерките на претпазливост за барањата за материјали на алуминиумски алуминиумски профили -WJW Alumni
Материјалите и мерките на претпазливост за барањата за материјали на алуминиумски алуминиумски профили -WJW Alumni
Материјалите и мерките на претпазливост за барањата за материјали на алуминиумски алуминиумски профили - WJW Aluminium Profiles SUPPLIER Состојките и статусот на термичка обработка на алуминиум и алуминиумска легура Алуминиум екструзија имаат големо влијание врз изгледот на генерираниот аноден оксид. Ако е изведена легура на алуминиум со висока содржина на бакар, поради растворање на CUAL: да се направи мембранскиот слој полабав, порозен, алуминиум што содржи алуминиум што содржи алуминиум. Слојот на мембрана е темен. Алуминиумските легури со повеќе од 5% или силициум кои содржат силициум не треба да се изведуваат со оксидација на хроматна анода. Легурата на алуминиум со висока содржина на бакар или силициум не може да изврши тврда анодоксна оксидација според методот на маст и мора да се користи за високофреквентно напојување со тврда оксидација. За декоративна анодна оксидација, барањата за материјали од алуминиум и алуминиумски легури се високи. Општо земено, само чист алуминиум, алуминиум, алуминиум-магнезиум, легура на алуминиум манган може да се обои со светли бои. Што се однесува до високо силициумските и легурите на железо, бидејќи бојата на оксидниот филм е потемна, може да се обои само длабоко во боја. Кога деловите од алуминиум и легури од алуминиум се украсени со анодна оксидација, треба да се обрне внимание на следниве точки: За деловите што се бара да бидат површината на површината со огледална површина, содржината на алуминиум мора да биде повисока од 99,99 % од алуминиум со висока чистота или алуминиум 5A66 -легура на магнезиум. Откако деловите се хемиски или електрохемиски полирани, анодна оксидација на сулфат може да се добие со безбоен, транспарентен и сјаен мембрански слој, кој може да се обои со различни светли бои. За делови за кои е потребно површинското светло да биде пониско од горе, можете да изберете индустриски високочист алуминиум што содржи алуминиум и алуминиум LT65, LT67 и легура на алуминиум и магнезиум LT67. За делови со општи барања за декорација, постои максимална дозволена содржина за други состојки и нечистотии во алуминиумските материјали. Меѓу нив, најдобро е да користите алуминиум-магнезиум алуминиум, а исто така треба да обрнете внимание: 1) Површината од алуминиумска легура Алуминиум екструзија не треба да биде достапна на површината не треба да биде достапна. Тешки гребење, ткивни дефекти и компликации. Тие ќе влијаат на изгледот и корозијата на слојот од оксидниот филм. 2) Некои алуминиумски легури треба да се третираат со разумни спецификации за термичка обработка. Големината на зрното има одреден ефект врз структурата и перформансите на оксидниот филм. Дебелите зрна реагираа нерамномерно за време на процесот на оксидација и често се појавуваше изглед како кора од портокал. Затоа, генерално се надеваме дека алуминиумската екструзија има структура на тенко зрно. Кога користите опрема за оксидација, исто така треба да обрнете внимание: Кога користите напојување со тврда оксидација, се препорачува да користите високофреквентно напојување со тврда оксидација вода и ладен тип. Бидејќи излезната бранова форма е квадратен бран, а ефектот на заштеда на енергија е очигледно голема брзина на мембраната. Препорачано е да го користиш. Препорачано е да го користиш.
Пакување на балкон, профил од пластичен челик или алуминиумска легура?
Пакување на балкон, профил од пластичен челик или алуминиумска легура?
Балконска амбалажа, пластичен челичен профил или алуминиумска легура? | Заедничка обработка на алуминиум Q & A | Добавувач на алуминиум Foshan WJW Co., Ltd. | Foshan WJW | Професионален производител на индустриски алуминиум од високата класа - WJW Aluminium SUPPLIER официјална веб-страница - контактирајте со Liangyin: Денес, постојат два главни типа на материјали за балконско пакување, едниот е алуминиумска легура, а другиот е пластичен челичен профил. Алуминиумските легури во моментов користат повеќе декоративни материјали, а квалитетот и процесот на градба се релативно зрели. Но, подобро е да најдете редовен градежен тим кој ќе ви служи за време на реновирањето, за да не се појават проблеми како што се секундарно полнење и сечење агли. Пластичниот челичен профил е украсен материјал кој се појавува во последниве години. Во споредба со другите материјали за врати и прозорци, ефектот на изолација и топлинска изолација на вратите и прозорците направени од пластика и звучна изолација е повеќе од 30% поголем. Околу 10%. Ако се користи со двослојно стакло, ефектот значително ќе се подобри. Ако користите пластични врати и прозорци со добри затворени перформанси, можете да заштедите 30% до 50% од енергијата и да ја намалите внатрешната бучава на една третина од надворешниот и да ја одржувате на околу 30 децибели. Затоа, кога буџетот за декорација е пообилен, се препорачува да користите пластични челични врати и прозорци за балконско пакување. Материјал за земја: Ако вашиот балкон не е затворен, можете да користите добри водоотпорни плочки што не се лизгаат; ако го инкапсулирате балконот и го отворите со просторијата, можете да го користите истиот внатрешен декоративен материјал. Но, ако сушите алишта на балкон, тоа е сепак првиот избор за анти-лизгачки подни плочки. Ѕидови и врвни материјали: На ист начин, ако балконот не е затворен, можете да ја користите бојата за надворешни ѕидови; ако го спакувате, можете да користите латекс боја за внатрешен ѕид.
Пакетирање на Балкони, профилот на пластички челик или алуминија? -Фејмал Q и од компјутерија
Пакетирање на Балкони, профилот на пластички челик или алуминија? -Фејмал Q и од компјутерија
Балконска амбалажа, пластичен челичен профил или алуминиумска легура? | Заедничка обработка на алуминиум Q & A | Foshan WJW Aluminium SUPPLIER Co., Ltd. Денес, постојат два главни типа на материјали за балконско пакување, едниот е алуминиумска легура, а другиот е пластичен челичен профил. Алуминиумските легури во моментов користат повеќе декоративни материјали, а квалитетот и процесот на градба се релативно зрели. Но, подобро е да најдете редовен градежен тим кој ќе ви служи за време на украсувањето, за да не се појават проблеми како што се секундарно полнење и сечење агли. Пластичниот челичен профил е украсен материјал кој се појавува во последниве години. Во споредба со другите материјали за врати и прозорци, ефектот на изолација и топлинска изолација на вратите и прозорците направени од пластика и звучна изолација е повеќе од 30% поголем. Околу 10%. Ако се користи со двослојно стакло, ефектот значително ќе се подобри. Ако користите пластични врати и прозорци со добри затворени перформанси, можете да заштедите 30% до 50% од енергијата и да ја намалите внатрешната бучава на една третина од надворешниот и да ја одржувате на околу 30 децибели. Затоа, кога буџетот за декорација е пообилен, се препорачува да користите пластични челични врати и прозорци за балконско пакување. Материјал за земја: Ако вашиот балкон не е затворен, можете да користите добри водоотпорни плочки што не се лизгаат; ако го инкапсулирате балконот и го отворите со просторијата, можете да го користите истиот внатрешен декоративен материјал. Но, ако сушите алишта на балкон, тоа е сепак првиот избор за анти-лизгачки подни плочки. Ѕидови и врвни материјали: На ист начин, ако балконот не е затворен, можете да ја користите бојата за надворешни ѕидови; ако го спакувате, можете да користите латекс боја за внатрешен ѕид.
Поврзано познавање на алуминиумска плоча - Liangyin алуминиумско моделирање обработка - WJW алуминиумски профили SU
Поврзано познавање на алуминиумска плоча - Liangyin алуминиумско моделирање обработка - WJW алуминиумски профили SU
Поврзано познавање на алуминиумска плоча -Liangyin алуминиумско моделирање процесирање -WJW алуминиумски профили SUPPLIER Алуминиум-магнезиум манган од легура на куќен панел Префериран од производителот Foshan WJW алуминиумски производ Co., Ltd. алуминиумска плоча и алуминиумска плоча, се однесува на употребата на чист алуминиум или материјали од легура на алуминиум за да се добијат хоризонтални површини за сечење со обработка на стрес (стрижење или пила) како правоаголни, униформа дебелина и униформа дебелина. Материјали. Меѓународно навики кои се повеќе од 0,2 mm, помалку од 500 mm, повеќе од 200 mm ширина и алуминиумски материјали во должина од 16 m. Материјали (се разбира, со напредокот на големата опрема, најширокиот може да постигне 600 mm ред материјали). Обично има неколку алуминиумски плочи со состав од легура: високо чист алуминиум (консолидиран од тркалање со високо чист алуминиум) Чиста алуминиумска плоча (составот во основа се валани од чист алуминиум) алуминиумска алуминиумска алуминиумска плоча композитна алуминиумска плоча или пирин заварена плоча (добиена алуминиумска плоча за специјална употреба материјали преку повеќе материјали), алуминиумска алуминиумска плоча (покриена со алуминиумска плоча надвор од алуминиумската плоча за специјални за посебни намени) Поделена на дебелина: (единица mm) тенка плоча 0,2-2,0 конвенционална табла 2,0-6,0 средна плоча 6,0-25,0 дебела плоча 25-200 ултра дебели плочи 200 или повеќе може да се поделат на ладно валање и топло валање според различни процеси на обработка. Според различна дебелина, може да се подели на тенки и средни дебели плочи. GB/T3880-2006 Стандардната дебелина од 0,2 mm се нарекува алуминиумска фолија. Спецификациите на производот се целосни, цената е повластена, амбалажата е недопрена, материјалот е комплетен, правата линија е добра, залихата е голема, а може да се обезбеди материјален доказ и SGS извештај. Спецификациите може да се прилагодат, добредојдовте да се јавите, ние ќе ви служиме искрено. Компанијата ветува: стоката е апсолутно реална, без измама, продажба на интегритет, товар до плаќање, обезбедување цени, обезбедување производствени области, обезбедување модели на модели на модели на алуминиумско моделирање, моделирање алуминиум Foshan, прилагодување на алуминиум Foshan, алуминиумски материјал Foshan , Машинска обработка на алуминиумски материјал Foshan, обработка на алуминиум, прилагодување на алуминиум, CNC обработка, CNC алуминиумска обработка на производи, обработка на алуминиум CNC, прилагодување на истиснување на алуминиум, отвор за истиснување на алуминиум, обработка на алуминиумско истиснување
Нови области на примена на алуминиум, транспорт и градење алуминиумски профили - WJW Aluminum Profi
Нови области на примена на алуминиум, транспорт и градење алуминиумски профили - WJW Aluminum Profi
Нови области на алуминиумска примена, транспорт и градење алуминиумски профили - WJW добавувач на алуминиумски профили Разбирливо е дека клучните области на тековното проширување на алуминиумските апликации вклучуваат: транспорт, градежна структура и поле за напојување. Покрај тоа, други производи и полиња како што се послужавник од алуминиумска легура, објекти за спречување на поплави од легура на алуминиум, мостови од алуминиумска легура, пакување од алуминиумска фолија и други производи. Опсег на транспорт: примена на проширување на целосни алуминиумски приколки, транспортни возила од алуминиумска легура конвертибилни јаглен, автомобили со високи прецизни плочи од алуминиумска легура. Употребата на алуминиумска екструзија во областа на транспортот може ефикасно да ја намали само-тежината, да ги зголеми ефективните оптоварувања и да го продолжи работниот век. Областа на областа на архитектонска структура: примена на шаблони за градење од легура на алуминиум што се проширува и ограда од алуминиумска легура (1) Примената на шаблони за градење од легури од алуминиум што се проширува. Во моментов, процентот на шаблони од алуминиумска легура во мојата земја е помал од 1%. Континуираното подобрување на индустријализацијата и фабричките барања, како и подобрувањето на квалитетот на куќата, во голема мера ја промовираше примената на шаблони од алуминиумска легура. Во последниве години, поради брзиот развој на индустријата за недвижнини, производната скала на индустријата за градежни шаблони во мојата земја одржува стапка на раст од околу 10-15%. Додека количината на домашни шаблони од алуминиумска легура постојано се зголемува, домашните компании снабдуваат и шаблони и шаблони од алуминиумска легура во Бразил, Индија, Венецуела и други земји, како и во регионите на Хонг Конг и Макао. (2) Примената на продолжената ограда од алуминиумска легура е во домашни градежни објекти. Големи инфраструктурни проекти, особено проекти со голем распон и комплицирани форми, како што се покриви и ѕидови на јавни згради на аеродромскиот терминал, конгресен и изложбен центар, гимназија и други јавни згради Тестенини се широко користени. Меѓутоа, во индустриските згради, системот за ограда од метална плоча на системот за челична конструкција учествува со околу 70% од вкупната конструкција, а примената на алуминиумска легура е помала. Со зголемувањето на побарувачката за куќишта од алуминиумска легура, како што е изградбата на земјоделска инфраструктура, проектите за достапно домување и трансформацијата на руралните трошни куќи, како што е растот на целокупното, стратешкото и полето на јавна благосостојба, побарувачката за ограда од алуминиумска легура значително ќе се зголеми .
Кои се главните точки на лекувањето на топлината на алуминија? - Фајл Q & a од алуминиумски процеси
Кои се главните точки на лекувањето на топлината на алуминија? - Фајл Q & a од алуминиумски процеси
Кои се главните точки на термичка обработка на калапот за стискање на алуминиум? | Заедничка обработка на алуминиум Q & A | Foshan WJW Aluminium SUPPLIER Co., Ltd. 1 Квалитетот на термичката обработка на калапот за цедење за обработка на алуминиумски производи директно влијае на работниот век на калапот за цедење. Мувлото е загаснато ”Повеќекратното палење ги достигнува барањата за цврстина. Гаснењето е за да се подобри цврстината на мувлата, а повеќекратното обновување е да се подобри цврстината на мувлата и да се стабилизира внатрешната организација. Вредноста на тврдоста на термичката обработка на мувлата предвидува: Голем алуминиумски производ алуминиумски калап за истиснување (F >500мм), HRC45-48; калап со средна големина (F300 500mm), HRC47-50; мала мувла за истиснување (Ф <300мм), HRC48-51; откривајќи три точки на иста рамнина на множество калапи, секоја точка на цврстина треба да се квалификува во наведениот опсег. 2. Обрнете посебно внимание на процесот на термичка обработка на калапи за цедење на алуминиумски производи: А. Брзината на загревање на просторот со висока температура треба да биде голема, а времето на изолација не треба да биде премногу долго за да се спречи горење или прегревање на мувлата за стегање. —Зрната се дебели и изгорени —Елементи со ниска точка на топење и различно растворање; Б, алуминиумските калапи за истиснување на алуминиум мора да се обноват навреме по гаснењето за да се спречат пукнатини; В. Кога ќе се утврди дека термичката обработка на мувлата е недоволна или нерамна, огнот треба да се продаде. Според процесот, според процесот Повторно изврши термичка обработка (кога вредноста на тврдоста <HRC35 не може да се жари за време на загревањето, и директно термичка обработка); Д. За големи калапи за стискање на алуминиум или сложени готови калапи треба да се додадат во процесот на обновување на де-напрегањето (елиминирање на електричната обработка, стресот на машинската обработка, односно елиминирање на термичкиот стрес и стресот на ткивото); Е, алуминиумски производ мувла калење температура масло треба да биде? 100 °C за да се обезбеди ефект на гаснење.
Кои се главните точки на лекувањето на топлината на алуминија? - Фајл Q & a од алуминиумски процеси
Кои се главните точки на лекувањето на топлината на алуминија? - Фајл Q & a од алуминиумски процеси
Кои се главните точки на термичка обработка на калапот за стискање на алуминиум? | Заедничка обработка на алуминиум Q & A | Добавувач на алуминиум Foshan WJW Co., Ltd. | Foshan WJW | Професионален производител на индустриски алуминиум од високата класа - WJW Aluminium SUPPLIER официјална веб-страница - контактирајте со Liangyin: 1 Квалитетот на термичката обработка на калапот за цедење за обработка на алуминиумски производи директно влијае на работниот век на калапот за цедење. Мувлото е загаснато ”Повеќекратното палење ги достигнува барањата за цврстина. Гаснењето е за да се подобри цврстината на мувлата, а повеќекратното обновување е да се подобри цврстината на мувлата и да се стабилизира внатрешната организација. Вредноста на тврдоста на термичката обработка на мувлата предвидува: Голем алуминиумски производ алуминиумски калап за истиснување (F >500мм), HRC45-48; калап со средна големина (F300 500mm), HRC47-50; мала мувла за истиснување (Ф <300мм), HRC48-51; откривајќи три точки на иста рамнина на множество калапи, секоја точка на цврстина треба да се квалификува во наведениот опсег. 2. Обрнете посебно внимание на процесот на термичка обработка на калапи за цедење на алуминиумски производи: А. Брзината на загревање на просторот со висока температура треба да биде голема, а времето на изолација не треба да биде премногу долго за да се спречи горење или прегревање на мувлата за стегање. —Зрната се дебели и изгорени —Елементи со ниска точка на топење и различно растворање; Б, алуминиумските калапи за истиснување на алуминиум мора да се обноват навреме по гаснењето за да се спречат пукнатини; В. Кога ќе се утврди дека термичката обработка на мувлата е недоволна или нерамна, огнот треба да се продаде. Според процесот, според процесот Повторно изврши термичка обработка (кога вредноста на тврдоста <HRC35 не може да се жари за време на загревањето, и директно термичка обработка); Д. За големи калапи за стискање на алуминиум или сложени готови калапи треба да се додадат во процесот на обновување на де-напрегањето (елиминирање на електричната обработка, стресот на машинската обработка, односно елиминирање на термичкиот стрес и стресот на ткивото); Е, алуминиумски производ мувла калење температура масло треба да биде? 100 °C за да се обезбеди ефект на гаснење.
Дизајн и улога на калапот за обработка на стискање на алуминиум - WJW алуминиумски профили SUPPLIER
Дизајн и улога на калапот за обработка на стискање на алуминиум - WJW алуминиумски профили SUPPLIER
Дизајн и улога на калап за обработка на стискање на алуминиум - WJW Aluminum Profiles SUPPLIER Дизајн на калап за обработка со истиснување на алуминиум: Процесот на истиснување на алуминиумска легура всушност започнува со дизајнот на производот, бидејќи дизајнот на производот се заснова на дадени барања за употреба, а барањата за употреба одредуваат многу конечни параметри на производот. На пример, перформансите на механичката обработка, перформансите на површинскиот третман и еколошките барања на производот, овие перформанси и барања всушност го одредуваат изборот на типот на алуминиумска легура. Изведбата на истиснување на алуминиум на истата легура на алуминиум со средна средна вредност зависи од дизајнерската форма на производот. Обликот на производот го одредува обликот на обликот на калапот за цедење. алуминиум Пред стискање, шипката за лиење мора да се загрее за да омекне. Загреаната алуминиумска прачка за лиење се става во инготите на стискачот, а потоа шипката за цедење се турка со хидрауличен цилиндар со голема моќност. Перница, ова е исцедено од дупките за прецизно обликување на мувла под моќниот притисок на загревањето и омекната алуминиумска легура под силниот притисок на подлогата за стискање
Производните барања на калапот за обработка на стискање на алуминиум - WJW добавувач на алуминиум
Производните барања на калапот за обработка на стискање на алуминиум - WJW добавувач на алуминиум
Барањата за производство на мувла за обработка на стискање на алуминиум - Добавувач на алуминиум WJW Производството на калапи за обработка на стискање на алуминиум е исто така еден од клучните фактори што го одредуваат неговиот квалитет и работниот век. Бидејќи калапот за обликување со истиснување на алуминиум има низа карактеристики, бара високи барања за технологијата за производство на мувла со истиснување на алуминиум: (1) Поради лошите работни услови на калапите за обработка на истиснување на алуминиумска легура, тие треба да издржат висока температура за време на процесот на стискање. Ефектот на висок притисок и високо триење, затоа е потребно да се користи легиран челик отпорен на топлина со висока јачина, а процесот на преработка на топење, леење, ковање, термичка обработка, обработка на електрична енергија, механичка обработка и површинска обработка на овие челици е многу комплицирано, што доведува до обработка на мувла носи низа тешкотии. (2) Со цел да се подобри работниот век на калапи за обработка на стискање на алуминиум и да се обезбеди квалитетот на површината на производот, грубоста на работната лента на мувла достигнува 0,8-0.4 μМ, грубоста на рамнината на мувлата достигнува 1.6 μСпоред тоа, под М, треба да се прифатат специјални процеси на полирање и опрема за полирање при изработката на калапи. (3) Поради развојот на високи, фини и остри насоки, барањата за дебелина на ѕидот на некои профили и цевки се намалени на околу 0,5 mm. ±0,05 мм, за да се исцеди овој ултра-високо-прецизен производ, потребна е прецизноста на производството на калапот да достигне 0,01 мм. Воопшто не може да се направи традиционалниот процес. Затоа. На пример: CNC стругови, центри за обработка на CNC и опрема за обработка на бавно до свила, како што е бавна обработка на жици. (4) Алуминиумското истиснување е многу комплицирано, особено ултра-високо-прецизниот тенкоѕиден шуплив алуминиумски истиснување и порозната шуплива ѕидна плоча Алуминиумска екструзија. Потребно е да се користи специјална структура на мувла за стискање, која честопати отвора повеќе туѓи пори шуплини на мувла во исто време. Дебелината на секој дел нагло се менува, поврзаната големина е комплицирана, а аглите на лакот се многу, што носи многу проблеми во обработката и термичката обработка на мувлата. (5) Постојат многу варијанти на производи за обработка на стискање на алуминиум, мали серии, чести бројни промени на мувлата и бараат силна приспособливост на мувлата. Затоа, потребно е да се подобри производствената ефикасност при изработката на мувла, да се скрати циклусот на калапи што е можно повеќе и брзо да се промени производството на мувла. Програмата може точно да ја обработи квалификуваната мувла според цртежите, да го намали обемот на работа на мувлата на минимално ниво. Обработка со стискање на алуминиум од висока класа WJW Aluminium Extrusion SUPPLIERS Co., Ltd. Национална телефонска линија за консултации: 4008-082-096 Мобилен телефон: 13724601499 13516586621 Ли Шенг го поздравува директно за да преговара, ви благодариме
нема податок
Doors and Windows aluminum profiles, aluminum alloy doors and windows finished products, curtain wall system, you want, all in here! Our company engaged in doors and Windows aluminum research and development and manufacturing for 20 years.
нема податок
cONTACT US

Contact Person: Bruce Wang

Phone: +86 13902826415

Whatsapp:+86 13902826415

E-Mail: info@aluminum-supply.com

Add: No. 17, Liannanshe Workshop, Songgangtang, Shishan Town, Nanhai District, Foshan City

Copyright © 2022 Foshan WJW Aluminum Co., Ltd. | Sitemap Design by Lifisher
разговор преку Интернет
We are here to help you! If you close the chatbox, you will automatically receive a response from us via email. Please be sure to leave your contact details so that we can better assist