Да се ​​стане глобална фабрика за домашни врати и прозорци почитувана од индустријата.

Кои се карактеристиките на индустриските алуминиумски профили? -WJW добавувач на алуминиум истиснување

Во последниве години, брзината на развој на индустриските алуминиумски профили беше многу агилна. Без разлика дали се работи за фабричка работилница, автоматизирана опрема, автомобилска индустрија или фармацевтска индустрија, можете да ја видите фигурата на алуминиумските профили, а поради нејзините главни карактеристики има добиено неколку карактеристики на неговите карактеристики. Кои се карактеристиките на мнозинството корисници, па кои се карактеристиките на индустриските алуминиумски профили? WJW добавувач на алуминиум да ни каже: Цврстина и интензитет: Најважната важност е цврстината. Многу клиенти ќе се грижат за овој проблем кога купуваат индустриски алуминиумски профили. Тврдоста на различни серии на профили во различна цврстина мора да биде различна. Цврстината на серијата 8 мора да биде различна. Цврстината на серијата 2 не смее да биде силна во серијата 8. Јачината на истиот алуминиумски профил е исто така слична на факторите на цврстина. Јачината на чистиот алуминиум е помала од јачината на легурата, а низата различни јачини се различни. Отпорност на корозија: Покрај внатрешната цврстина и цврстина, повеќе се грижиме за отпорноста на корозија на индустриските алуминиумски профили. Отпорноста на корозија се разликува од јачината и цврстината. Процесливост: На крајот, ќе обрнеме внимание на обработката на индустриските алуминиумски профили, а функцијата за обработка вклучува функција за споделување и функција за сечење. Општо земено, индустриските алуминиумски профили со висок интензитет не се деформираат лесно при обработката, па затоа ќе биде подобро да се свиткуваат, истегнуваат, длабоко брзање итн. во алуминиумски профили. Напротив, ако сечењето од индустриски алуминиумски тип со низок интензитет е слабо. 07-12

Кои се карактеристиките на индустриските алуминиумски профили? -WJW добавувач на алуминиум истиснување 1

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Ресурси FAQ
Успешен развој на Јужна Кореја на површинска легура на алуминиум, ултра-ретка технологија - WJW SUPPLIER
Успешен развој на Јужна Кореја на површинска легура на алуминиум, ултра-ретка технологија - WJW SUPPLIER
Професорот Џенг Каниинг (транслитерација) за метални материјали и инженерство на Универзитетот Донги во Јужна Кореја неодамна објави дека тимот независно развил суперхидрофобна технологија од алуминиумска легура и аплицирал за соодветни патенти. Оваа технологија е прецизно контролирана од структурата на површината на металната легура, за да се постигне ултра-хидрофобна функција или хидрофилна изведба. Меѓу нив, хидрофобната изведба на металната површина може да се користи за да се спречи корозија на бродовите за навигација и изложеност на автомобилот и додатоците на авионот. Во исто време, исто така може да го намали триењето, да го реализира течното подмачкување на системот на цевки, да ја намали бактериската адхезија на медицинскиот инструмент; Сексот може да се користи за една дополнителна опрема, како што се разменувачи на топлина, кои можат да го отстранат мирисот и да ја подобрат ефикасноста на размена на топлина. Женг Чаниинг рече дека со промена на металната структура за да се максимизираат хидрофобните перформанси на металните легури, ова не е лесно. Постоечката технологија може значително да ги подобри хидрофобните перформанси на површината на алуминиумската легура. Различните методи на пост-обработка, како што е полнењето со лубрикант, кое троши многу време и трошоци, не е погодно за комерцијална промоција. Тимот на Женг Каниинг е посветен на истражување за развој на развој на технологија за обработка на површината на алуминиумска легура и индустријализирани апликации од 2017 година. Техничкото име на развојот на овој развој е „метод на оксидација на анодна“, кој ја контролира нанотехнолошката форма и големина на металната површина, со што се максимизираат хидрофобните перформанси. Прецизно контролираните оксиди можат да направат металната површина да има повеќе функции, како што се антикорозија, замрзнување, замрзнување, намалување на триењето и подобрување на отпорноста на топлина. Оваа технологија може брзо да формира хибридни нано-структури на голема површина од метал, која е ниска цена и има одредени хидрофобни перформанси. Нема ограничувања за големината на материјалот. Истражувачкиот тим е посветен на истражување на хидрофилните и хидрофобните перформанси на металната површина. Резултатите од поврзаните истражувања се очекува да се применат на цевководи, огради, бунари и додатоци за осветлување во медицинската, бродовите, автомобилите, авијацијата и другите индустрии. Во изминатите 10 месеци тимот аплицираше за вкупно 15 патенти. Вреди да се спомене дека некои патенти успешно се применуваат и во САД. Кинески обоени метали весникот извор на слика: мрежа
Место за широка употреба на добавувачи на алуминиум за истиснување на алуминиум-WJW
Место за широка употреба на добавувачи на алуминиум за истиснување на алуминиум-WJW
Алуминиумот е еден од најчесто користените обоени метали во светот. Неговата светлина и еластичност го прават Aluminium Extrusion мултифункционален и издржлив избор за многу различни апликации. Иако повеќето луѓе не ја сфаќаат широката примена на алуминиумските материјали, тие се запознаени со употребата на алуминиум во обичниот домашен мебел и кујнски прибор. Градењето е една од најчестите употреби на алуминиумските материјали. Во зградите, тежината на металот е мала, што го олеснува користењето и ги намалува трошоците за градење. Зградата на Светскиот трговски центар покриена со алуминиум и Банката на Кина во Хонг Конг се познати примери користени од материјалот во зградата. Покрај тоа, се користи и за мостови, тешки машини и специјална хемиска опрема. Покрај тоа, не треба да се одржува. Алуминиумот се користи и за брзи железнички системи. Лесните карактеристики на овој материјал му овозможуваат на дизајнерот да ја намали отпорноста на триење без да влијае на јачината. Алуминиумот се користи и за авиони и вселенски летала, кои можат да се користат како целокупна компонента. Структурата на некои вселенски летала содржи дури и до 90% алуминиум. Алуминиумската екструзија е исто така широко користена во автомобилите. Возилата изработени од алуминиумска екструзија имаат просторна рамка направена од профил за стегање. Ова е многу различно од традиционалниот дизајн на автомобил од челик кој се потпира на обвивката на телото за да обезбеди крут челик. Овие автомобили се нарекуваат „интегрирани“ автомобили. Покрај изградбата и транспортот, алуминиумот широко се користи и во пакување и алуминиумска фолија. Овие цели го прават алуминиумот вреден метал и станува сè поважен во многу индустрии. До 2021 година, вредноста на алуминиумот на светскиот пазар се очекува да достигне 245,7 милијарди американски долари, а до 2030 година ќе се претвори на 498,5 милијарди американски долари. Алуминиумот е направен од алуминиумска руда, која постои во различни минерали. Главниот комерцијален извор е алуминиумска руда, произведена во Австралија, Бразил, Гвинеја, Русија и САД. Покрај Кина, Индија е втор по големина производител на алуминиум. Сепак, постојат и други земји кои произведуваат алумина, која е нуспроизвод на производството на алуминиум. Можете да формирате многу различни легури со алуминиум. Секој алуминиумски профил за истиснување има уникатни перформанси. Важно е да се разберат разликите помеѓу секоја легура и да се разберат карактеристиките на секоја легура. Алуминиумската екструзија, како што е 6061-T6, има цврстина на истегнување слична на челикот. Сепак, тие се и крцкави и ќе се скршат во близина на кривината. 09-19
Кој е главниот процес на алуминиумски профил? Wjw Aluminum Extrusion Suppliers Tells You-wjw Alumi
Кој е главниот процес на алуминиумски профил? Wjw Aluminum Extrusion Suppliers Tells You-wjw Alumi
Алуминиумскиот профил е исто така алуминиум истиснување. Тоа е всушност суровина. Повеќето алуминиумски профили треба да се обработат со алуминиумски профили пред употреба. Материјалите во форма на алуминиум што може да се користат како рамка треба да се третираат помалку. Треба само да се исече, а потоа да се состави со конекторот. Исто така, постојат некои рамковни алуминиумски профили кои треба да бидат софистицирани и перфорирани. Всушност, финото сечење е исто така еден вид обработка на фино алуминиумски профил. Фината обработка на алуминиумски профил не е ништо повеќе од играње на некои големи и мали дупки на алуминиумскиот профил, а некои дупки треба да се користат во некои дупки. Тие се користат за инсталирање на завртки. Има неколку слотови за глодање, мазни рамнини итн. Всушност, има многу употреба на рафинирана обработка од типот на алуминиум. На пример, гредите на печатачот, пред сè, гредите треба да обезбедат многу висока линеарност и плошност на површината. Екструдираниот алуминиумски профил не може да го исполни ова барање. Затоа. Има и некои материјали од типот на алуминиум што ќе потонат на него. Тоа е за естетиката на инсталацијата за да се спречи крената глава на завртките. Некои од алуминиумските материјали на некои процепи за глодање се за лесно склопување, а дел од нив се инсталирани во него. Затоа, накратко, фината обработка на алуминиумски профил може да се користи како рамка за склопување или може да се користи како додатоци за опрема, гранични производи, делови за поддршка, производи од школка, основа, греди, панели итн. 07-23, итн. 07-23
Колку чини алуминиумскиот профил еден тон? 2022 година Најновиот пазарен тренд на цена на профилот на алуминиум-WJW алуминиум екструзија
Колку чини алуминиумскиот профил еден тон? 2022 година Најновиот пазарен тренд на цена на профилот на алуминиум-WJW алуминиум екструзија
Колку чини еден тон алуминиумски профил? Тоа е 2022 година, а пазарот во секоја индустрија се менува. Затоа, индустријата за алуминиумски профили се менува без исклучок. Значи, кој е најновиот пазарен тренд на цената на алуминиумскиот профил во 2022 година? Подолу, уредникот на WJW Aluminium Supplier ќе анализира и анализира. Колку чини еден тон алуминиумски профил? Во зависност од алуминиумските профили во тоа време, постојат различни производители за купување во различни региони, цената ќе биде различна. Има и производител со различни фактори врз основа на различни цени. За да се знае најновиот пазарен тренд на алуминиумските профили, потребно е прво да се разбере структурата на цената на алуминиумските профили. Вообичаено, набавната цена на „алуминиумскиот ингот“ плус „готовите трошоци за обработка“ плус „трошокот за логистички транспорт“ плус „трошокот за пакување на производот“ плус составот на делот „Сармерие сортирање на табели“. Релевантните трошоци може да се најдат на интернет, а таксата за обработка е тешко забележлива, логистиката е далеку, амбалажата и материјалот и материјалот не постојат за конвенционалните профили. Врз основа на големината и тежината на неговиот пресек, цената се движи од 1.000 до десетици илјади. Има и други фактори кои ќе влијаат на цената на алуминиумските профили. Работ на алуминиумскиот профил е различен, а четирите рабови на националниот стандарден алуминиумски профил не се големи. EN стандардните алуминиумски профили имаат голем заоблен превртен агол на четирите рабови. Типот на жлебот е различен, поставувајќи различни навртки во отворот за алуминиумски материјал кога алуминиумскиот профил е фиксиран и непарчен. Национален стандарден алуминиумски отвор поставени општи квадратни навртки, EN стандардни алуминиумски профили треба да се постават за наменски навртки за вонземјани. Сето ова влијае на продажната цена на алуминиумските профили, така што нема фиксна цена. Горенаведеното е анализата на „Колку чини алуминиумскиот профил? Најновиот пазарен тренд на цената на алуминиумскиот профил во 2022 година“. Ако сè уште сакате да дознаете повеќе за информациите за добавувачот на алуминиум WJW, соработувајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас, ве молиме контактирајте со нас. 12-28
Дали цената на алуминиумскиот профил е илјадници јуани по тон?
Дали цената на алуминиумскиот профил е илјадници јуани по тон?
Дали цената на алуминиумскиот профил е илјадници долари за тон? Многу купувачи ја прашуваат цената на алуминиумските материјали пред да купат алуминиумски профили. Всушност, цената на алуминиумските профили е договорена од многу остри и празни фактори. Доколку се согласувате со негативен фактор, доколку сакате да ја искористите цената на алуминиумскиот профил, првото нешто што треба да се доживее е цената на алуминиумскиот профил. Мерење? Комбинацијата на цени на алуминиумските профили е генерално поделена на цени на силициумско железо. Цената и трошоците за развој на алуминиумските материјали и логистичката индустрија имаат трошоци за управување со калапи со инјектирање. Како прво, треба да ја пробате цената на силициумското железо, сега цената на силициумското железо е само околу 18.000. Гледајќи ја цената на алуминиумот, галванизацијата со различни смеси може да ги издува различните кафеави. Купувачите можат да имаат персонализирана кафена боја според неговите потреби. Гореспоменатите готови производи се компресирани и законски обврски. Иако цената на цената исто така ќе се разликува од надворешното влијание на некои остри фактори. Општо земено, цената на алуминиумските материјали ќе биде околу 4000 до 8000; тогаш за да ја видите логистичката индустрија и картон, трошоците за управување на логистичката индустрија се според густината на стоката. Доколку е договорена целосната согласност, потребно е да се има гореспоменатата логистичка компанија, а трошоците за управување на секоја компанија од логистичката индустрија не се приближно исти, но разликата не е лоша. Едногласната согласност за областа на веѓите се разликува од индустриската употреба. Тогаш трошоците за управување со инјектирање се различни. Со оглед на различната дебелина на калапот, дизајнот на структурата е различен, а мешањето на нијансите на тркалање не е исто. Достапно е обликувањето со инјектирање од 1500-15000. Колку е поголема количината на калапи со инјектирање, толку е помала количината на калапи со инјектирање. Се гледа дека колку е цената на алуминиумските профили. Таквите недостатоци се универзални. Едноставната цена ќе се заснова на цената на силициумското железо за ноќта. Понатаму, некои индивидуални трошоци за управување се незадоволителни. Општо земено, тоа е само околу 20.000. Повторниот преглед е токму дел од WJW алуминиумски добавувач. О! 06 -06
Кои се предностите на алуминиумската легура во автомобилската област? -Wjw Алуминиум Екструзија Су
Кои се предностите на алуминиумската легура во автомобилската област? -Wjw Алуминиум Екструзија Су
Во последниве години, алуминиумската екструзија е широко користена во областа на автомобилите. Со енергичната промоција и употреба на стратегии за одржлив развој, лесната тежина на автомобилите стана тренд. Во процесот на осветлување на автомобилот, особено е важен материјалот за истиснување на алуминиум, кој главно се користи во трансформација и алтернативни суровини за каросеријата. Лесната тежина на автомобилот главно ги вклучува трите категории: лесна каросерија, полесна шасија и лесна тежина на моторот. Главната цел е да се намали тежината на автомобилот со користење полесни суровини во контекст на перформансите, а потоа да се завршат целите за зачувување на енергија и заштита на животната средина. Значи, кое е посебното значење на алуминиумското истиснување во лесната тежина на автомобилот: Прво, алуминиумско истиснување. Во процесот на нанесување, алуминиумските производи не се подложни на корозија или мала корозија. Меѓу конвенционалните суровини што се користат во индустријата, вредноста за рециклирање на алуминиум е најголема. Циклус, алуминиумските суровини се само 5%. Иако неговите перформанси за регенерација се нестандардни алуминиумски, тој е повисок од кој било од почестите метали. Второ, ефектот на губење на тежината и заштеда на енергија и заштита на животната средина значителни ефекти. Механичките својства на алуминиумот се добри, а нивната густина сочинува само една третина од челикот, кој има добра топлинска спроводливост, а оксидната фолија природно формирана на алуминиумската површина има подобра отпорност на корозија. За таа цел, алуминиумот е реализиран од лесните автомобили за да се постигнат лесни автомобили. Првиот избор на целта. Трето, подобрување на безбедноста и удобноста на патниците. Aluminium Extrusion Automobile ја намалува тежината на автомобилот без да го намали капацитетот на автомобилот. Бидејќи алуминиумското истиснување има добри перформанси, има значителна предност во врската со перформансите за безбедност при судир. Откако ќе се случи судир, ќе се појави деформираната површина на предниот дел на автомобилот, која може многу да се адсорбира. 08-17
Кои делови од материјалите од алуминиумска легура се користат во автомобилите? -WJW алуминиумска екструзија суп
Кои делови од материјалите од алуминиумска легура се користат во автомобилите? -WJW алуминиумска екструзија суп
Кои делови од алуминиумската екструзија се користат во автомобилите? Профилите за истиснување на алуминиум се користат во возилата: греди против судир на браникот, кутии што апсорбираат енергија, греди за судир на вратите на автомобилот, внатрешни носачи за поддршка на инструменти, шасија за автомобил, компоненти за делови од каросеријата, цевки за масло, лизгачки шини, лавици за багаж, топлина разменувачи и други пресек на префабрикувани компоненти со ист пресек. 1.АЛУМИНИУМСКО ИСТИСУВАЊЕ АЛУМИНИУМСКО ИССТРУВАЊЕ Греди против судир на греди против судир се многу вообичаени кај автомобилите и тие се развиваат за дилери на возила од ниска класа. Бидејќи ефектот на намалување на маснотиите е значаен, со цел да се подобри две години, постои надеж да се замени челичниот судир зрак во сите правци. Клучните суровини на товарните греди се 6082, 7003, 6060 во кутии за вшмукување и 6082 со долна верзија и кука за влечење. 2. Инструмент таблата го поддржува инструментот на инструментот во автомобилот за да ги поддржи алуминиумските профили што ги користи сопственикот на главниот штанд со 6061 и 6063. Структурата е релативно едноставна и ефектот на намалување на маснотиите е многу добар. Постепено се избира автомобил. 3. Делот за автомобилската шасија од деловите на автомобилската шасија веќе се развива сè повеќе и алуминиумизацијата на автомобилот и полека се менува од делови за лиење во алуминиумски материјали. Суровините се 6061 и 6082. 4. Делови од каросеријата на автомобилот: Традиционалните конструкции на челични рамки се пренесуваат со критична сила. 5. Лизгачка шина и багажник 6. Разменувач на топлина 7. Целото алуминиумско тело е моментално новите енергетски автобуси користат целосна алуминиумска структура на каросеријата. XJ, итн., е тесно интегриран за алуминиумски профили, мебелни плочи и компоненти за лиење. Клучот за целото алуминиумско тело на автомобилот на мојата земја се користи на новите енергетски електрични возила, клучот е направен од алуминиумски профили во архитектурата. Суровините се 6063, 6061 и 6082 како што се профилите за истиснување на алуминиум. Горенаведеното е воведување на „Кои делови од алуминиумското екструзија се користат во автомобилите“, Добавувачот на алуминиум WJW ви обезбедува повеќе алуминиумски профили, производи за истиснување на алуминиум, ве молиме контактирајте со нас ако треба да соработувате, ве молиме контактирајте со нас. 02-28
Како е инсталирана патеката за материјал од алуминиумска легура? Вовед во методот-WJW алуминиум истиснување Су
Како е инсталирана патеката за материјал од алуминиумска легура? Вовед во методот-WJW алуминиум истиснување Су
Како работи линијата за истиснување на алуминиум? Вовед во методот на инсталација на добавувач на алуминиум WJW. Алуминиумската екструзија може да се инсталира на два начина на два начина. Првиот метод е да се инсталира водечката шина надвор од насоката на ширината на телото. Потоа поврзете ги надворешните делови со водилка на профилот на алуминиум екструзија. Овој метод на инсталација е побрз и поевтин од вториот метод. Вториот метод е поврзување на алуминиумската шина со основата со алуминиумска заграда со дупка за грав. Профилот за истиснување на алуминиум е исцеден во различни форми и големини. Обликот вклучува кружна цевка, агол и канал. Можете да ги најдете и со различни површински премази. Овие профили имаат модуларен дизајн и бараат најмалку време на склопување. Тие исто така имаат потреба од минимално одржување. Тие исто така се рециклираат. Кога инсталирате водич за профилот за алуминиум истиснување, мора да бидете внимателни. Пред да го инсталирате, проверете дали ги имате соодветните алатки и опрема. На пример, треба да користите висококвалитетен внатрешен шестоаголен клуч и долг животен клуч од легура на челик со топчести глави. Ако сакате да го подобрите квалитетот на инсталацијата, ова е неопходно. Покрај тоа што дозволува лесни железнички возила, алуминиумската екструзија е исто така лесна за производство и одржување. Процесот на алуминиумско заварување континуирано се подобрува, а има многу начини за поправка, бојадисување и полирање на деловите АЛУМИНИУМСКИ ЕКСТРУЗИИ. Можете исто така да откриете дека алуминиумската екструзија е полесна за одржување од челичните железнички возила. Тежината на истиснување на алуминиум е мала, што во голема мера може да ја намали тежината на железничките патнички вагони. Тој е 30% до 50% полесен од челикот. Може да се користи за да се намали квалитетот на не-пролет, а со тоа да се намали оштетувањето на патеката. Од безбедносни причини, ова е важно. Алуминиумската екструзија има и висока топлинска спроводливост и помага во спречување на 'рѓа. Алуминиумската екструзија може да се инсталира на два различни методи на два различни методи. Првиот метод е да го извртувате на своето место. При инсталирање на патека од алуминиумски профил, се препорачува да најдете лице со одредено градежно искуство. Ова ќе ја намали можноста за каква било штета за време на инсталацијата. Покрај тоа, штом ќе се инсталира патеката, можете да ја покриете со материјали за покривање на површината. Вториот метод е да се инсталира алуминиумска екструзија на ѕидот. Можете да го користите овој метод за да инсталирате алуминиум екструзија на кој било ѕид. Оградите од алуминиумски профил може да се користат многу години и обезбедуваат заштита на ѕидот. Покрај тоа, неговата сила е доволна за да ги замени материјалите базирани на бакар. 10-14
Кои се сортите на профили од алуминиумска легура?
Кои се сортите на профили од алуминиумска легура?
Кои се сортите на профилот за истиснување на алуминиум? За алуминиумските профили имате многу избор. Постојат архитектонски профили, архитектонски профили и индустриски профили. Секој од овие типови на конфигурациски датотеки има различни атрибути и употреба. На пример, структурниот профил е лесен и обезбедува одлична вкочанетост на свиткување и извиткување. Тие се исто така многу погодни за производство на рамки за соларни панели и други структури. Од друга страна, архитектонските профили обично се користат за изработка на прозорски рамки и ѕидови за завеси. Индустриските алуминиумски профили обично вршат површинска обработка за да се подобри отпорноста на корозија и другите карактеристики на производот. Важно е да се избере точниот метод на обработка за одредени апликации. Со цел да ви помогнеме да го изберете правилниот тип на површинска обработка, ви препорачуваме да го контактирате производителот на производство на алуминиумски профили - WJW Aluminium Supplier. Алуминиумската екструзија има различни оценки и материјали за избор. Интензитетот на легурите што содржат бакар е поголем од оној на легурите без бакар. Интензитетот на легурите што содржат манган е поголем од легурата од серијата 1xxx, но полесно се обликува. При изборот на профилот за истиснување на алуминиум, проверете дали сте избрале легура со висок интензитет, погодна за вас да дизајнирате. Легурите со висока јачина на отпуштање може да се користат за греди на воздухопловните крила, но можеби не се погодни за рамки на камиони. Тие исто така лесно се кородираат. При изборот на најдобрата легура за вашиот проект, треба внимателно да ги разгледате вашите потреби. Профилот за истиснување на алуминиум често се користи во областа на градежништвото, одбраната, моќта, комуникацијата и други области. Имаат обемни карактеристики, а производителот го обработува според барањата. Најчестиот тип на истиснување на алуминиум е легури од серии 6000 и легури од серии 70. Овие легури лесно се обликуваат и обработуваат. Стиснувањето е процес на претворање на алуминиумската екструзија во форма. Алуминиумска екструзија, која има висока концентрација на легирани елементи. Овој процес е многу економичен и е многу погоден за создавање на посебни делови за дизајн. Тоа им овозможува на дизајнерите да го постават металот само онаму каде што му треба метал во структурата. Друга легура е 6005, која има одличен квалитет на стискање. Содржи голема количина силициум, што помага да се намали температурата на топење. Исто така, има супериорна сила и перформанси на свиткување. Сепак, за апликации кои може да се појават со стрес и прегревање, тоа не е најдобриот избор, бидејќи легурите може да се скршат под стрес. Друг профил за истиснување на алуминиум е 6082. Ова е структурна легура, која има најголем капацитет на јачина меѓу сите легури од 6000 серии. Тоа е популарен избор на структурни делови, за различни индустрии. Неговата сила и отпорност на корозија го прават идеален избор за различни намени. 08-25
Универзален алуминиумски модел за контрола на маса за споделување на цврстина-WJW добавувач на алуминиум екструзија
Универзален алуминиумски модел за контрола на маса за споделување на цврстина-WJW добавувач на алуминиум екструзија
Споделување маса за контрола на цврстина на универзален алуминиумски модел! Табелата за контрола на тврдоста на алуминиум може да ви помогне да ги разликувате разликите помеѓу различните нивоа на алуминиумски материјали. На пример, етикетата HBW го покрива опсегот на цврстина погодна за екструзија на алуминиум на ниво на автомобил. Треба да се напомене дека оваа скала е поделена на два дела: едниот е вредноста на тврдоста во даден температурен опсег, а другиот е вредноста на тврдоста во дадениот временски опсег. Првиот дел од табелата ја наведува релативната цврстина на алуминиумот на различни температури. Вториот дел од табелата ги прикажува промените во цврстината со текот на времето и температурата. Табелата за споредба на цврстина на алуминиум ја вклучува јакоста на смолкнување на алуминиумот и екстремната цврстина на истегнување. Интензитетот на смолкнување е мерење на материјалот за да издржи напрегање на смолкнување. Јачината на смолкнување на хартијата може да се мери со сечење со ножици. Кога сечилото на ножиците е во контакт едни со други, тие ги сечат ножиците низ најтенкиот дел. Алуминиумот со помала јакост на смолкнување е полесен за сечење од алуминиумот со поголема јакост на смолкнување. Алуминиумската екструзија се прави со формирање на метални легури заедно. Овие материјали може да се користат за повеќе апликации. Постојат повеќе од 30 легури погодни за различни видови алуминиум, од кои секоја има единствено четирицифрено име и припаѓа на серија. Двете најпопуларни и широко користени алуминиумски екструзии се 6061-T6 и 3003-H18. Овие легури се користат за изградба на рамка и компонента за заварување за која е потребен карпест скелет. Иако алуминиумот е пофлексибилен од челикот, тој не е многу издржлив. Повеќето обновување на алуминиум и легура се склони кон депресија и свиткување под тежина. Покрај тоа, тежината на челикот е 2,5 пати поголема од онаа на алуминиумот. Челикот е исто така погуст материјал од алуминиумот. Тие се важен фактор за одредување на издржливоста на материјалите. Постојат два главни типа на алуминиумски материјали. Првиот е 6061. Неговиот интензитет на принос е поголем од 3061. Неговата висока јачина на принос го прави многу добредојден од архитектонскиот скелет и скелето. Вториот е 6061, помек од 2024 година, помала еластичност. Ова го прави подобар избор за апликации за калапи, а првото е посоодветно за апликации за механичка обработка. Цврстината е карактеристика на материјалот против гребење или вдлабнување. Тврдоста на алуминиумот е 240 mPa. Иако неговата цврстина, вредноста на цврстината зависи од тест параметрите. За да се направат соодветни споредби, параметрите за тестирање мора да бидат јасно дефинирани. 08-31
нема податок
Врати и прозорци алуминиумски профили, готови производи за врати и прозорци од алуминиумска легура, систем за завеси, сакате, сите овде! Нашата компанија се занимава со истражување и развој и производство на алуминиум за врати и прозорци веќе 20 години.
нема податок
КОНТАЦТ

Контактна личност: Брус Ванг

Телефон:86 13902826415

Штоп:86 13902826415

Пошта: Info@ aluminum- supply.com

Додај: Не. 17, Работилница Лиананше, Сонгангтанг, град Шишан, округ Нанхаи, Сити Фошан

Авторски права © 2022 Foshan WJW Aluminium Co., Ltd. | Тајп  Дизајн Лифишер
разговор преку Интернет
We are here to help you! If you close the chatbox, you will automatically receive a response from us via email. Please be sure to leave your contact details so that we can better assist