loading

Да се ​​стане глобална фабрика за домашни врати и прозорци почитувана од индустријата.

Зошто треба да вклучите термички прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси?

Зошто треба да вклучите термички прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси?
2022-11-21
×

Термичките паузи се важна компонента на која било истиснување на ѕидот на завесата од алуминиум

Тие помагаат да се подобрат топлинските перформанси на системот, што пак може да доведе до значителни заштеди на енергија. Со користење на термички прекини во вашиот систем за завеси, можете да ја одржувате вашата зграда поладна во лето и потопла во зима, а истовремено да ја намалите количината на бучава што минува низ ѕидот. Во оваа објава, ќе ги разгледаме подетално термичките паузи и ќе разговараме зошто тие се толку важни за системите од алуминиумски завеси.

Зошто треба да вклучите термички прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси? 1

Што се термички прекини?

Кога избирате истиснување на алуминиумски ѕидови за завеси за вашата зграда, важно е да бидете сигурни дека ќе изберете оној што вклучува термички прекини. Но, што се термички паузи и зошто се толку важни?

Термичките паузи се во основа ленти на изолација кои се вметнуваат во алуминиумскиот профил. Тие помагаат да се спречи формирањето на кондензација и да се запре преносот на топлина, што може да ви помогне да заштедите на трошоците за енергија.

Термичките паузи работат со спроведување на топлина на надворешната површина на истиснување на ѕидот од алуминиумски завеси. Надворешната површина на екструзијата содржи елементи за ладење како што се вентилатори и радијатори.  

Овие елементи ја ладат околната средина, што ги спречува станарите од зградата да се прегреат. Станарите во зградата можат да го искористат ефектот на ладење од паузите кога сакаат повторно да се наполнат со енергија.

Важно е станарите во зградата да знаат кога е време повторно да се активираат и да се разладат. Постојат начини да се направи тоа. На пример, сопствениците на зградите можат да постават знаци или налепници на паузите со кои им кажуваат на луѓето кога е време повторно да се активираат и да се разладат. На овој начин, станарите во зградата не мора да се грижат дали ќе ја загубат сметката за нивниот дневен распоред.  

 

Дополнително, тие исто така можат да постават систем кој репродуцира музика или испраќа пораки преку звучници секогаш кога е време за повторно да се активира и разлади.

Сопствениците на згради, исто така, можат да промовираат паузи за обновување на енергија така што ќе направат да звучат и да се чувствуваат поинаку од паузите за ладење. На пример, тие можат да пуштаат музика за време на паузата или да направат да се чувствува потопло со додавање дополнителни вентилатори и радијатори.  

Освен што промовираат различни видови паузи, сопствениците на зградите треба да промовираат и подолги паузи за подобри резултати. На луѓето им треба повеќе време за да се реенергираат после напорна работа отколку после континуирана работа подолг временски период. Затоа, сопствениците на зградите треба да промовираат подолги паузи во истиснувањето за да можат луѓето да ги искористат кога сакаат повторно да се полни со енергија.

Промената на температурата е знак дека на вашето тело му е потребна пауза за повторна енергија. Исто така, добра идеја е да се вклучат дополнителни прекини во истиснувањето на ѕидот од алуминиумски завеси што промовираат подолги паузи за станарите во зградата. Промените на температурата, исто така, ќе промовираат подолги паузи за станарите во зградата и ќе промовираат соодветна рамнотежа во условите на околината во вашата зграда.

Зошто треба да вклучите термички прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси? 2

Придобивките од користење на термички паузи во вашата екструзија вклучуваат:

- Намалени трошоци за енергија

- Зголемен комфор за патниците

- Намалени барања за одржување

 

Кои се придобивките од употребата на термички прекини во истиснување на алуминиумски ѕидови за завеси?

Можеби се прашувате: „Зошто треба да вградам термички прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси? Има неколку придобивки од користењето на термички паузи, кои се како што следува:

1. Термичките паузи помагаат да се намали потрошувачката на енергија и да се заштедат трошоците за греење и ладење.

2. Топлинските паузи ја подобруваат изолацијата на зградата, што ја прави енергетски поефикасна.

3. Термичките паузи спречуваат кондензација и формирање на мувла и мувла.

4. Термичките паузи го продолжуваат векот на истиснувањето на ѕидовите од алуминиумски завеси.

5. Термичките паузи го подобруваат изгледот на зградата со тоа што ги спречуваат студените точки 1и ја елиминираат потребата за заградување или бришење на временските услови.

 

Како функционираат топлинските прекини?

Термичките паузи се вметнуваат во профилот на истиснување со цел да се прекине и забави спроведувањето на топлината.

Топлинската пауза е направена од материјал кој е добар изолатор, така што ќе ја држи топлината на едната страна од профилот, а подалеку од другата. Ова е важна карактеристика за ѕидовите за завеси бидејќи помага да се заштити внатрешноста на зградата од екстремните температури надвор.

Без термички прекини, металот на завесниот ѕид брзо би се загревал и ладил, што може да предизвика оштетување на зградата. Термичките паузи помагаат да се изедначат овие температурни флуктуации, а исто така го прават завесниот ѕид енергетски поефикасен.

 

Како се инсталираат термички прекини Алуминиумски завеси за истиснување ?

Тоа е прилично јасен процес. Термичкиот прекин се вметнува во истиснувањето, а потоа се залепува на своето место. Ова осигурува дека постои конзистентна бариера помеѓу металот и околината, што помага металот да не се шири и собира.

Дали има недостатоци за користење на топлински прекини во истиснување на ѕидовите од алуминиумски завеси?

Дали има недостатоци за користење на термички паузи при истиснување на ѕидовите на алуминиумски завеси?

Може да има неколку потенцијални проблеми ако не сте внимателни. На пример, ако термичкиот прекин не е правилно инсталиран, тој всушност може да го влоши проблемот.

И ако термичкиот прекин не е направен од вистинскиот материјал, тој може да кородира или распаѓа со текот на времето, што потоа би ги оштетило истиснувањата на алуминиумските завеси.

Затоа, важно е да бидете сигурни дека работите со добавувач кој знае што прават и може да ви помогне да го изберете вистинскиот термички прекин за вашиот проект.

 

Резиме:

Термичките паузи се важен дел од секое истиснување на ѕидот на алуминиумските завеси бидејќи помагаат да се заштити металот од временските услови. Со користење на термички паузи, можете да го задржите вашиот алуминиум да изгледа одлично во годините што доаѓаат.

Не само што термичките паузи помагаат да се заштити вашиот алуминиум од временските услови, туку тие исто така помагаат да се подобри изолацијата на вашата зграда. Ова значи дека со текот на времето можете да заштедите пари на трошоците за греење и ладење.

Термичките паузи се важен дел од секое истиснување на ѕидовите на алуминиумските завеси. Ако барате начин да ја подобрите изолацијата на вашата зграда и да го заштитите вашиот алуминиум од атмосферските влијанија, термичките паузи се одлична опција.

Препорачано за тебе
нема податок
Стапи во контакт со нас
Врати и прозорци алуминиумски профили, готови производи за врати и прозорци од алуминиумска легура, систем за завеси, сакате, сите овде! Нашата компанија се занимава со истражување и развој и производство на алуминиум за врати и прозорци веќе 20 години.
нема податок
КОНТАЦТ

Лице за контакт: Лео Лин

Телефон:86 18024183629

Штоп:86 18024183629

Пошта: Info@ aluminum- supply.com

Додај: Не. 17, Работилница Лиананше, Сонгангтанг, град Шишан, округ Нанхаи, Сити Фошан

Авторски права © 2022 Foshan WJW Aluminium Co., Ltd. | Тајп  Дизајн Лифишер
разговор преку Интернет
Leave your inquiry, we will provide you with quality products and services!
detect