loading

Да се ​​стане глобална фабрика за домашни врати и прозорци почитувана од индустријата.

Кои се решетки во зградата?

Кои се решетки во зградата?
×

Со современите иновации во градежништвото, дизајните на зградите имаат неколку карактеристики за подобрување на функцијата и корисноста на зградите. Различните карактеристики во зградата ги вклучуваат долните изливи или олуците, кои помагаат да се исцеди водата. Ова се суштински карактеристики што спречуваат таложење на влага во основата на зградата.  

Потоа, имаме структури како што се прозорци и отвори кои овозможуваат слободен проток на воздух во зградите —ова помага да се подобри вентилацијата во зградите и овозможува подобра контрола на температурата и квалитетот на воздухот.  

Слично, Алуминиумски ловери се функционални карактеристики во зградата во форма на сечила кои можат да бидат фиксирани или оперативни. Тие се користат во зградите за да се создаде отпорност на вода, звучна изолација и отпорност на ветер за временски услови слични на урагани или воопшто да се овозможи подобар проток на воздух.  

Кои се решетки во зградата? 1

Како е   Алумија Луверс помош?

Алуминиумските решетки се корисни бидејќи обезбедуваат подобар проток на воздух и го спречуваат дождот и отпадот да навлезат во зградите. Вие исто така може да се обратите за естетски привлечен дизајни во фа на зградата çаде да се даде повисок степен на природна вентилација.

Алуминиумските решетки се инсталирани на неколку покриви за да обезбедат подобра вентилација и издувен воздух. Во исто време, алуминиумските решетки обезбедуваат посилна отпорност на дожд и обезбедуваат намалување на бучавата.  

Алуминиумските решетки исто така делуваат како ефективни екрани во зградите за да создадат поделба на просторот каде што може да се чува одредена специјализирана опрема. Тие исто така ви овозможуваат да добиете естетски пријатно решение и да обезбедите рентабилен елемент за дизајн на фасадата на зградата.  

Алуминиумските решетки од различни типови служат за различни функции. Можат да бидат.:

 • Задливи
 • Неприродливи
 • Ветер  
 • Отпорно дождо
 • Тенка- линија
 • Акустички оценуван
 • Оперативно или прилагодливи
 • Екстремна врева отпорна.

Системот на решетки треба да ви овозможи јасно разбирање и да ви ја даде вистинската цел. Мора да разберете како функционираат решетките за да се осигурате дека го купувате правилниот дизајн на решетки што ви треба.

Понатаму, неопходно е да се осигурате дека имате систем на решетки со добар рејтинг AMCA кој е тестиран и сертифициран на податоците од техничкиот лист дадени од производителот.  

 

Кога се бара Луверс?

Решетките се користат во различни капацитети според нивниот дизајн и капацитет. На пример, ако имате паркинг со добар проток на воздух, тогаш конвенционалниот дизајн на решетки може да ви даде максимална заштита. Исто така, просторијата со генератори во која се сместува електричната опрема мора целосно да се заштити од временски немири како урагани за да ги следи спецификациите за проток на воздух со високи перформанси.

 

Работење на Луверс

Можете да ги изберете вистинските дизајни на решетки со вистинската големина, дизајнот на сечилата и видот на вентилација и заштита што ја сакате. Сите овие сечила имаат одлична конфигурација која овозможува различни нешта да минуваат низ решетките. На пример, може да се обратите за врнежи за дожд што се движат со ветер што му помагаат на воздухот да помине, но не дозволуваат дожд или остатоци.

Покрај тоа, мора да земете во предвид други аспекти за да го изберете вистинскиот систем на решетки за вашата зграда. Ова вклучува врз:

 • Бесплатна областName

Ако имате поголемо количество површина без решетки, таа дозволува област без висок процент бидејќи дозволува повеќе воздух да помине низ мало отворање. Затоа, помага да се намалат трошоците за отварање на ѕидот за да се инсталираат решетки. Можете да изберете од 35% до 60% од површината за отворање на ѕидот.

 • Водено

Решетката ќе почне да протекува со одредена брзина на слободна површина над прагот. Може да варира од 300 pm до 1250 fpm во традиционалните дизајни на решетки. Тоа значи одлична водоотпорност.  

Кои се решетки во зградата? 2

 • Отпор на воздухот  

Решетките создаваат отпорност на проток на воздух врз основа на нивниот дизајн, обликот на нивните сечила и нивната густина. Бидејќи рамката го попречува протокот на воздух, може да доведе до отпор како што се каналите, намотките, филтрите и структурата на зградата.  

Во ред. Алуминија што ги создаваме се дизајнирани да го минимизираат отпорот бидејќи може да се покажат како штетни за опремата за движење на воздухот и за перницата. Потребна е помала потрошувачка на енергија во системите со решетки со помал отпор на воздухот.  

 • Дизајн

Алуминиумските решетки помагаат да се задоволат потребите за изведба со висока побарувачка во модерните структури на повисоки нивоа и мора да се соочат со сурови временски услови или еколошки елементи.  

Алуминиумските решетки помагаат во балансирање на функционалноста и естетиката. Поради видливоста, тие се појавуваат како делови од дизајнот на зградата. Понатаму, лопатките може да се инсталираат вертикално или хоризонтално, да се прилагодат и да се завршат поинаку. На пример, тие може да имаат различни длабочини и фреквенции на сечилата. Можете да добиете креативни дизајни на решетки во WJW Aluminium Windows Co Ltd.

 • Безбедност и утеха во Луверсте

Во WJW нудиме решетки за задоволување на променливите и сложени потреби на модерните згради. Тие обезбедуваат супериорна вентилација и високо ниво на заштита. Покрај тоа, решетки обезбедуваат естетски дизајн и имаат висока способност за заштита од временски услови, профили на сечила и стилови кои ќе помогнат да се исполнат различните барања на проектот.  

Можете да дознаете повеќе за решетки, особено Алуминија за станбени и деловни објекти. Можете исто така да проверите различни видови на поединечни производи. Доколку не најдете лопатки во стил кој ви одговара, кажете ни што точно ви треба со скица со формата и димензиите. Потоа, можеме да создадеме приспособена архитектонска решетка за вас. Слободно прашајте ни какви било дополнителни прашања што можеби ги имате за водство и совет.

Препорачано за тебе
нема податок
Стапи во контакт со нас
Врати и прозорци алуминиумски профили, готови производи за врати и прозорци од алуминиумска легура, систем за завеси, сакате, сите овде! Нашата компанија се занимава со истражување и развој и производство на алуминиум за врати и прозорци веќе 20 години.
нема податок
КОНТАЦТ

Лице за контакт: Лео Лин

Телефон:86 18042879648

Штоп:86 18042879648

Пошта: Info@ aluminum- supply.com

Додај: Не. 17, Работилница Лиананше, Сонгангтанг, град Шишан, округ Нанхаи, Сити Фошан

Авторски права © 2022 Foshan WJW Aluminium Co., Ltd. | Тајп Дизајн Лифишер
detect