loading

Për t'u bërë një fabrikë globale e dyerve dhe dritareve të shtëpive të respektuara.

Si i bëni nxjerrjet e murit të perdeve prej alumini?

Si i bëni nxjerrjet e murit të perdeve prej alumini?
×

Një mur perde metalike e ekstruduar është një mur i hollë me kornizë metalike i mbushur me xham, panele metalike ose gurë të lehtë. Në ndërtesat moderne, alumini është metali i preferuar që përdoret në kornizat e mureve të perdeve. Kjo. Struktura e ndërtimit të kornizës së aluminit nuk përballon ngarkesat e dyshemesë ose të çatisë së ndërtesës.  

Si rezultat, graviteti i murit të perdes dhe ngarkesa e erës mund të anashkalojnë strukturën e ndërtesës, duke mbrojtur ndërtesën nga elementët. Për më tepër, muret me kornizë alumini u përdorën që në vitet 1930. Ata u bënë të njohura dhe u ndërtuan shpejt pas Luftës së Dytë Botërore pasi furnizimi me alumin ishte i disponueshëm për përdorim jo ushtarak.  

 

Lloje të ndryshme të sistemeve të mureve të perdes

Ekziston një gamë e madhe e sistemeve të disponueshme për mure perde. Këto mund të jenë ofertat standarde të një prodhuesi ose mure të specializuara ose të personalizuara për kërkesat e projektit të klientit. Muret me porosi janë shumë konkurruese me kosto dhe kanë sisteme standarde për zgjerimin e sipërfaqeve të mureve. Sistemet e murit të perdes me bazë alumini dhe xhami mund të inkorporohen në sisteme standarde ose me porosi. Konsultimi me ekspertë në dizajnimin e mureve me porosi është i rëndësishëm për përfshirjen e sistemeve të kornizave të perdes së aluminit.  

Lexoni për një përshkrim të shkurtër të metodave të përdorura gjerësisht të inkuadrimit të mureve të perdes. Muret e perdes klasifikohen në bazë të metodave të instalimit dhe fabrikimit të tyre në këtë mënyrë:

Sisteme: Në këtë sistem, xhami ose panele të tjera opake përdoren duke i lidhur ato me kornizën e murit të perdes.

Sisteme të bashkuara: Sistemi i bashkuar përfshin mure perde të montuara në fabrikë dhe me xham të bërë nga njësi të mëdha. Këto dërgohen në një vend ku ngrihen në ndërtesa. Për më tepër, ju mund të zgjidhni midis kornizave vertikale dhe horizontale të aluminit që bashkohen me modulet e tyre ngjitur. Në mënyrë tipike, modulet do të jenë një katë të gjatë dhe një modul të gjerë, dhe shumica e njësive kanë një gjerësi midis pesë dhe gjashtë këmbëve.   

Muret e perdes klasifikohen gjithashtu si:

 • Sistemet e barabarta të presionit
 • Sistemet e menaxhuara me ujë

Si i bëni nxjerrjet e murit të perdeve prej alumini? 1

Sistemet e bashkuara dhe të ndërtuara me shkop janë projektuar për t'u bërë pjesë e dizajnit të ndërtesës si sisteme me xham të brendshëm ose të jashtëm ose të brendshëm.  

Sistemet e brendshme me xham janë të dobishme për instalimin e paneleve prej xhami dhe të errët duke përdorur hapjen e murit të perdes nga pjesa e brendshme e ndërtesës. Fatkeqësisht, nuk merrni shumë detaje për një sistem të brendshëm me xham për shkak të shqetësimit të infiltrimit të ajrit në këto sisteme.

Kur ka disa pengesa dhe aplikacioni ofron akses të plotë në pjesën e jashtme të një muri perde, përdoren nxjerrje me fytyrë të brendshme. Lustrim i brendshëm i lartë është i dobishëm pasi është i lehtë për t'u aksesuar dhe ka logjistikë më të favorshme për të zëvendësuar një skenë lëkundjeje.  

Në sistemet e jashtme me xham, pjesa e jashtme e ndërtesës përdoret si një skenë lëkundjeje, duke i dhënë akses në pjesën e jashtme të mureve të perdes për zëvendësim dhe riparim. Për më tepër, panelet e xhamit ose të errët gjithashtu instalohen nga muret e jashtme të perdes.  

Sisteme të veçanta të mureve të perdes janë të veshura me xham si nga brenda ashtu edhe nga jashtë. Zakonisht instalohen kanale opake

 • Panele metale
 • Xhami i opacifikuar spandrel   
 • Kotta Terraa
 • FRP (plastik i përforcuar me fije)
 • Gurë të hollë.

Dhe materiale të tjera.

 

Përdorimi i xhamit izolues të laminuar me të dyja anët, zakonisht mund të marrë njësi të fiksuar ose me xham të kornizës së dritareve të inkorporuara në kornizat e mureve të dritareve. Mund të jenë të veprueshme.

Lloje të ndryshme xhami Spandrel mund të jenë xhami të izoluar. Mund të jetë gjithashtu i laminuar ose monolit.  

Përdorimi i filmit ose bojës ose montimit të qeramikës ndihmon për ta bërë qelqin e llambave të errët. Ato aplikohen në sipërfaqe të paekspozuara ose për të siguruar një hapësirë ​​të mbyllur dhe një hapësirë ​​të mbyllur pas xhamit. Ky konstruksion i kutisë së hijes jep një iluzion thellësie dhe është shumë i dëshirueshëm.

 

Panele metale

Panele të ndryshme metalike mund të përdoren për panele të thjeshta metalike çeliku, panele metalike alumini ose panele të bëra nga metale të tjera jo korrozive. Këto panele të hollë ose të përbërë përfshijnë dy fletë alumini që rrethojnë një shtresë të brendshme plastike. Të gjitha këto shtresa janë të holla, duke e bërë njësinë të lehtë. Me fjalë të tjera, panelet përfshijnë fletë metalike me një kornizë solide izoluese dhe fletë metalike të brendshme opsionale ndërmjet tyre.

 

Panela gure

Është më mirë të përdorni granit të hollë për të marrë panele guri. Megjithatë, nuk këshillohet përdorimi i mermerit pasi ky gur mund të pësojë deformim për shkak të histerezës. Për më tepër, është e nevojshme që të ketë një mur perde që përbën një pjesë thelbësore të sistemit të murit të ndërtesës. Kërkohet një integrim i ndërlikuar me elementët ngjitur si bazamenti tjetër i veshjes së murit në çatinë e mureve për të marrë një instalim të duhur.  

Si i bëni nxjerrjet e murit të perdeve prej alumini? 2

Lloje të ndryshme të sistemeve të murit të perdes  

Lloje të ndryshme të sistemeve të perdes së aluminit përfshijnë:

 • Sistemet e perdes së murit të mbyllur me fytyrë: Këto sigurojnë rezistencë ndaj elementeve.
 • Sisteme perde muri të menaxhuara me ujë:   Ato ofrojnë sisteme shumë të besueshme të menaxhimit të ujit, duke mbrojtur ndërtesën nga ndikimi i drejtpërdrejtë i erës dhe shiut.
 • Sistemet e perdes së murit të ekranit të shiut të barazuar me presionin: Sistemet e perdeve të murit të ekranit të shiut me barazimin e presionit janë shumë rezistente ndaj infiltrimit të ujit dhe hyrjes së ajrit. Sistemet e ekranit të shiut me barazimin e presionit bllokojnë të gjitha forcat që mund të drejtojnë ujin përgjatë një pengese.  

 

Sistemet e murit të perdes me sistemet e ekranit të shiut kanë xham në anën e brendshme të xhepit të xhamit ose guarnicionin ndërlidhës që funksionon si një pengesë hermetike. Faqja e jashtme e xhamit ka materiale të ndryshme lustrimi, ndërsa korniza e ekspozuar dhe e jashtme e aluminit është si ekrani i shiut që mban larg ujin. Për shkak të dhomës së brendshme të ajrit dhe ekranit të jashtëm të shiut, një dhomë e barazimit të presionit formohet në xhepin e xhamit. Ai rezulton i dobishëm për uljen e depërtimit të ujit duke barazuar diferencën e presionit me ekranin e shiut, i cili mund të çojë në rrjedhjen e ujit brenda sistemit. Nëse një sasi e vogël uji depërton në sistem, ai thjesht del nga jashtë.   

 

Sistemet e menaxhuara me ujë kanë gjithashtu kanale kullimi dhe qajnë në xhepin e xhamit. Por, ata kanë një njësi spandrel që nuk ka një pengesë ajri, dhe një sasi e konsiderueshme uji futet me forcë në një sistem që del jashtë duke qarë. Për shkak të mungesës së ajrit, mund të krijohet një diferencë presioni midis pjesës së brendshme dhe xhepit të xhamit, duke e detyruar ujin të lëvizë vertikalisht më lart se guarnicionet e brendshme. Kjo mund të çojë në rrjedhje. Vrimat e vajit në këtë sistem ndihmojnë në kullimin e ujit që hyn në një xhep xhami.  

 

Në një sistem të barazuar me presion, ato veprojnë për të lejuar lëvizjen e ajrit brenda hapësirës midis xhepit të xhamit dhe pjesës së jashtme. Funksionet e tjera përfshijnë qarjen e ujit. Ju mund të vini në dukje lehtësisht një sistem perde muri të ekranit të shiut të barazuar me presionin me një xhep lustrim të izoluar, hermetik në çdo njësi xhami. Vulosjet ose prizat në boshllëqet midis linjave të vulosjes së vidhave në kryqëzimet e paneleve të aluminit ndihmojnë për të bërë këtë izolim. Gjithashtu, kontrolloni detajet e tjera, si p.sh:

 • Spandrels
 • Rezbox

 

Një ndërfaqe me konstruksionin ngjitur duhet të ketë vazhdimësi me barrierën e ajrit dhe ekranin e shiut për funksionimin e duhur në një sistem kornizash muri perde alumini me ekran shiu të barazuar me presion.

Disa sisteme perde alumini janë projektuar që të duken si mure barriere të mbyllura me fytyrë. Pra, do të vini re një vazhdimësi të përsosur vulash midis kornizës dhe njësive të xhamit për të performuar më mirë. Por, vula të tilla mund të mos jenë afatgjatë dhe, për rrjedhojë, nuk duhet të përdoren. Nëse dëshironi të merrni më shumë informacion në lidhje me këtë, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni në Alumini WJW

rekomandohet për ju
nuk ka të dhëna
Merrni kontakt me ne
Dyer dhe dritare profile alumini, dyer dhe dritare nga aliazh alumini produkte të gatshme, sistem perdesh, ju dëshironi, të gjitha këtu! Kompania jonë është e angazhuar në kërkimin dhe zhvillimin dhe prodhimin e dyerve dhe dritareve të aluminit për 20 vjet.
nuk ka të dhëna
CONTACT NE

Personi kontaktues: Leo Lin

Telefoni:86 18042879648

Whatsapp:86 18042879648

E-mail:: info@aluminium-supply.com

Shto: Jo. 17, Workshop Liannanshe, Songgangtang, Shishan Town, Nanhai District, Foshan City

E drejta e autorit © 2022 Foshan WJW Aluminum Co., Ltd. | Harta e faqes Dizenjues nga Lifisherë
detect